In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei en deze datum is niet zomaar uit de lucht gevallen. De moeder van Moederdag is Anna Jarvis (1846- 1948), een vrouw uit de Verenigde Staten (West Virginia), dochter van een methodistische predikant. Toen in 1906 haar moeder overleed, wilde ze iets organiseren om alle moeders te eren. Ze schreef in 1914 een brief aan de president met de vraag of moeders niet hun eigen feestdag konden krijgen. De president stemde hiermee in en vanaf dat moment ging het moederdagballetje rollen.

Moederdag in Europa

Rond 1925 kwam Moederdag naar Europa en ook in Nederland werd de dag gevierd. Veel landen vieren Moederdag op een andere datum, maar in Nederland houden we de tweede zondag van mei aan. In 1970 stuitte de feestdag op kritiek van de Dolle Mina’s. Op 10 mei startte zij de actie ‘Moederdag Zoethou(t)-dag’ waar ze onder andere pleitten voor een extra Moederdag voor ongehuwde moeders.

Moederdag cadeautjes

Tegenwoordig is Moederdag de dag waar je je moeder ontziet; een dag zonder huishoudelijke taken. Vanuit deze gedachte is ook het ‘ontbijtje op bed’ ontstaan. Een verse jus, een eitje en een Moederdag geschenk. Dus breng je broers en zussen bijeen en laat je op originele ideeën brengen door onze collectie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *